Tagtik

Racistisch incident shockeert Buckingham Palace

Lady Susan Hussey, de meter van kroonprins William, bleef halstarrig vragen aan een genodigde waar ze echt vandaan kwam tijdens een banket op Buckingham Palace. Ngozi Fulani bleef herhalen dat ze Britse was, maar dat antwoord volstond niet voor de meter van prins William, die al jaren deel uitmaakt van de hofhouding. 

Ngozi Fulani (61) is de voorzitter van Sistah Space, een liefdadigheidsorganisatie die werkt rond huiselijk geweld bij Afrikaanse en Caraïbische vrouwen. “Ze vroeg me waar ik vandaan kwam”, zei Fulani na het incident. “Ik zei dat ik Britse was, maar met dat antwoord nam ze geen genoegen. Ze bleef maar vragen waar ik écht vandaan kwam. Het voelde bijna als een ondervraging.” De vrouw was in shock. “We waren met 300 vrouwen van allerlei achtergronden op een evenement over geweld tegen vrouwen. En net op die plek word ik geconfronteerd met zoiets.”

“Racisme hoort niet thuis in onze maatschappij”, reageerde prins William op het gedrag van zijn meter. Lady Susan Hussey excuseerde zich intussen en nam ontslag.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren