Tagtik

President ontkent plots opnieuw dat kinderen werden teruggevonden na vliegtuigcrash

Lesly (13), Soleiny (9), Ariel (4) en Cristin (11 maanden) overleefden de crash van hun klein vliegtuig boven het Colombiaanse Amazonewoud, en werden na 17 dagen in de dichtbegroeide jungle levend teruggevonden. Dat heuglijke nieuws bracht de Colombiaanse president Gustavo Petro woensdag. Maar wat blijkt nu: dat nieuws klopt niet! De drie kinderen en de baby zijn nog steeds vermist. 

Het vliegtuig, de Cessna 206, verdween op 1 mei van de radar toen het boven het regenwoud vloog in de omgeving van de stad San José del Guaviare. De kinderen zaten samen met de piloot en twee andere passagiers in het vliegtuig toen het neerstortte. De drie volwassenen overleefden de crash niet, de kinderen wel. Onder de doden bevindt zich ook de moeder van de kinderen. Het vliegtuig crashte op 1 mei, maar pas op maandag 15 slaagden hulpverleners erin de plaats van de crash te bereiken. Sinsdien zijn de vier kinderen vermist. De lichamen van de drie volwassenen werden aangetroffen in de buurt van het wrak. De kinderen overleefden de vliegtuigcrash, maar werden nog niet teruggevonden. 

Fruit waarvan gegeten werd
Onder andere militairen zochten met leden van de inheemse bevolking en speurhonden naar de kinderen. Op de plaats van de crash troffen ze fruit waarvan gegeten is, en een babyflesje aan. Er waren nog meerdere vondsten die de reddingswerkers hoop gaven. Onder andere een geïmproviseerde schuilplaats, een kinderschaar, schoeisel, fruit waarvan enkele dagen eerder gegeten leek, en een babyfles op een andere plaats dan het wrak wezen op zeker één overlevende. "Daarom nemen we aan dat er leven is", aldus German Camargo van de civiele bescherming. Het gebied waarin de speurtocht plaatsvindt bestaat uit een dichtbegroeide jungle met bomen van 30 à 40 meter hoog. Dat bemoeilijkte de zoekactie enorm. De Colombiaanse president Gustavo Petro is dus op zijn woorden moeten terugkomen en ontkent dat vier kinderen gered zijn in de jungle na de vliegtuigcrash. Hij meldt donderdag op Twitter dat de zoekoperatie voortgezet wordt.

Nieuwe voetsporen
Ook in de nacht van woensdag op donderdag ging “Operatie Hoop” onverminderd voort, waarbij zo’n honderd special forces met toortsen en megafonen op zoek gingen naar de kinderen. Donderdagnamiddag hebben de militairen bij een beekje nieuwe voetafdrukken aangetroffen, die van de verdwenen minderjarigen zouden zijn. Dat maakte het leger bekend.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren