Tagtik

Positieve coronatest? Niet meteen exit uit de Tour de France!

Het coronaspook domineert al de hele week de 109e editie van de Ronde van Frankrijk. Verschillende renners en leden van de omkadering testten reeds positief en zullen deze Tour van thuis moeten volgen. Maar wat blijkt nu, als een renner de komende drie weken positief test, zal hij niet persé de Tour onmiddellijk moeten verlaten. Dat blijkt uit een nieuw protocol dat de UCI opstelde.

In het aangepaste UCI-reglement staat immers geschreven dat een positieve test niet meteen betekent dat je automatisch naar huis moet. Drie dokters, waaronder de eigen teamarts, zullen daarover stemmen: blijven of niet blijven?

“In geval van een bevestigde positieve PCR zal de beslissing of een renner in quarantaine moet (en dus de wedstrijd moet verlaten, red.) op een gezamenlijke manier genomen worden door de dokter van het betrokken team, door de covidarts van de wedstrijdorganisatie en door de medisch directeur van de UCI. Ze zullen zich baseren op de beschikbare klinische elementen. De beslissing wordt door het panel bij meerderheid genomen.”

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren