Tagtik

Politie vond meerdere interessante objecten in stuwmeer

Al zestien jaar lang leeft de hele wereld mee met de ouders, familie en vrienden van Madeleine McCann. Er is nog weinig hoop om het meisje nog levend terug te vinden, maar toch hoopt iedereen op zijn minst op antwoorden voor de ouders. Zij weten immers nog steeds niet wat er met hun dochtertje gebeurd is.

Madeleine McCann, toen net geen vier jaar, verdween in mei 2007 toen ze met haar ouders op vakantie was in Portugal. Terwijl haar ouders in een vakantieresort in Praia da Luz in een restaurant aan het eten waren met vrienden, verdween ze uit haar kamer. Veertien jaar later is nog altijd niet duidelijk wat er met haar gebeurd is.

Dankzij een grootschalige samenwerking tussen de Duitse, Britse en Portugese politie werd eind mei een groot waterreservoir in de Portugese Algarve doorzocht. Het bewuste waterreservoir ligt op zo’n 45 minuten rijden van het vakantieverblijf waar de toen driejarige Maddie verdween. Dit was meteen de eerste grote zoekactie naar de verdwenen Maddie in negen jaar tijd. 

Waarom daar?
De zoekactie in en aan het waterreservoir is zeker niet toevallig. Een vrachtwagenchauffeur zou immers eerder al verklaard hebben dat hij daar twee dagen na de verdwijning een kindje gelijkend op Maddie zou gezien hebben. Een vrouw zou het kind toen overgedragen hebben aan een man en daarna verdwenen zijn. De politie wou afgelopen week dan ook nagaan of er eventueel nog bewijsstukken kunnen gevonden worden.

De Duitse politie kreeg een naar eigen zeggen betrouwbare tip en heeft ook een hoofdverdachte voor de verdwijning: de 46-jarige Duitser Christian Brückner, een veroordeelde pedofiel die al in Duitsland in de cel zit voor een verkrachting in Praia da Luz, de plek waar Maddie verdween. In 2007 woonde Brückner in de Algarve en werd hij vaak in de buurt van het stuwmeer gezien. 

Voorwerpen worden onderzocht
De Duitse politie heeft tijdens de zoektocht van vorige week enkele voorwerpen in beslag genomen die mogelijk gelinkt kunnen worden aan de vermiste Madeleine ‘Maddie’ McCann. Dat heeft het Duitse parket bekendgemaakt. De komende dagen en weken zullen de voorwerpen onderzocht worden. “Of enkele van die voorwerpen echt gelinkt kunnen worden aan de zaak-Madeleine McCann, kunnen we nu nog niet bevestigen”, staat in een persbericht van het Duitse parket. Een lichaam werd niet gevonden.

(Skwadra by Tagtik/Picture: FindMadeleine.com)

Ook dit kan u interesseren