Tagtik

Politie greep 74 minuten lang niet in bij school shooting in Uvalde (VIDEO)

De politie aarzelde maar liefst 74 minuten alvorens in te grijpen toen een schutter op 24 mei 19 kinderen en twee leerkrachten doodschoot in een school in Uvalde, in de Amerikaanse staat Texas. Dat blijkt uit een video die Amerikaanse media dinsdag hebben vrijgegeven.

Op beelden is te zien hoe gedurende bijna een uur en een kwartier agenten aankomen, steeds zwaarder bewapend en beter beschermd, zonder dat ze de klas binnengaan waar de schutter en zijn slachtoffers zich bevonden.

Om 12.30 uur is zelfs te zien hoe een agent wat alcoholgel uit een toestel haalt in de gang van de school, terwijl op dat moment de schutter nog niet uitgeschakeld is.

Er kwam heel wat kritiek op het politie-optreden aangezien de schutter lange tijd zijn gang kon gaan alvorens de politie daadwerkelijk ingreep. De directeur van de publieke gezondheidsdienst van de staat Texas, Steven McCraw, noemde het politieoptreden “een absolute mislukking”. Er zijn verschillende onderzoeken geopend, onder mere door het ministerie van Justitie.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Youtube screenshot)

Ook dit kan u interesseren