Tagtik

Pogacar maakt zich grote zorgen om ontvoering nichtje

Tadej Pogacar hoopt voor de derde maal op een rij de Ronde van Frankrijk te winnen. De 23-jarige Sloveen heeft de afgelopen maanden opnieuw al zijn energie en focus in de voorbereiding op een derde Tourzege gestoken. Maar de Sloveense wielerkampioen verschijnt vrijdag toch aan de start met kopzorgen. Zijn 10-jarige nichtje Julija is immers al enkele maanden vermist.

"Help, mijn nichtje is een half jaar vermist!", schreef Pogacar deze week op social media. Ook op de persconferenties in aanloop naar de Tour ging de Sloveen het pijnlijke onderwerp niet uit de weg. Het meisje is wellicht meegenomen door haar mama en verblijft in een sekte in het buitenland. De vader van het meisje, de neef van Tadej, vertelde in een video op social media, die Tadej Pogacar ook deelde, dat zijn dochter al sinds 3 november 2021 verdwenen is. Hij is er zeker van dat ze werd ontvoerd door zijn ex-vrouw Melisa Smrekar (54). Ze woonden samen in het Sloveense dorp Radomlje. Maar op een dag waren ze weg. "Smrekar was al een tijdje helemaal in de ban van een extremistische sekte die in radicale samenzweringstheorieën gelooft. Daarom dat we al jaren apart leefden. Maar we hadden wel goede afspraken over de opvoeding van ons dochtertje en allebei hielden we ons daaraan. Tot begin november dus", vertelt Peter Pogacar.

De neef van de wielrenner looft 10.000 euro uit voor de gouden tip die kan leiden naar de terugkeer van zijn dochtertje, over wie hij de volledige voogdij heeft. Tadej Pogacar zei voor zijn vertrek naar de Tourstart dat het zijn droom is dat ze op een dag terug zal zijn.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Insta Story Tadej Pogacar)

Ook dit kan u interesseren