Tagtik

Ontdek de eerste vakantiebestemming waar smartphones niet zijn toegelaten

Het eiland Ulko-Tammio in de Finse Golf zal al zijn bezoekers vragen om hun smartphones tijdens hun vakantie op te bergen. Een noodzakelijke detox die vele vakantiegangers goed kunnen gebruiken. 

Geen foto's op Instagram of verhalen op Facebook deze zomer voor toeristen op het Finse eiland Ulko-Tammio, dat het eerste toeristengebied ter wereld is geworden zonder smartphone. Dat meldt USA Today.

Volgens de Finse site Yle News zullen bezoekers "worden gevraagd om op vrijwillige basis hun telefoon af te staan ​​tijdens hun verblijf".
Dit initiatief van het regionale bureau voor toerisme heeft tot doel "mensen aan te moedigen een pauze te nemen van sociale media en hun blik op de natuur te richten", schrijft Yle News.

"Ulko-Tammio maakt deel uit van een nationaal park en is daarom zeer geschikt voor een smartphone detox", legt Essi Orama van het Finse natuurbureau Metsähallitus, dat de operatie ondersteunt, uit.

Het eiland Ulko-Tammio is een klein eiland in de Finse archipel, in de Oostzee, ongeveer 60 kilometer ten zuidwesten van Helsinki, de hoofdstad van het land. Met een oppervlakte van ongeveer 0,3 vierkante kilometer is het een klein paradijs dat bestaat uit bossen, graslanden en rotsachtige kustgebieden. Het eiland is omgeven door helder water en biedt prachtige natuur.

Ooit een vissers- en jachtgebied voor de lokale bevolking, intussen is het eiland een populaire bestemming geworden voor watersporters en natuurliefhebbers. Dennen, berken en sparren bieden bevoorrechte leefgebieden voor vele soorten zeevogels, zoals meeuwen en aalscholvers.

Ulko-Tammio is een droomlocatie voor buitenactiviteiten, zoals wandelen, vissen, varen en zwemmen. Maar "maak je geen zorgen", merkt USA Today op, er zullen geen telefoons in beslag worden genomen: "Digitaal vasten is vrijwillig." En het eiland is wel degelijk voorzien van een telefoonnetwerk.

In het Verenigd Koninkrijk is er een tendens ontstaan om even af te kicken van de smartphone. Zo biedt hotelketen Unplugged al bungalows zonder netwerk aan. Is een digital detox iets voor jou deze zomer?

(Skwadra and LpR by Tagtik/Picture: David Mark via Pixabay)

Ook dit kan u interesseren