Tagtik

'Ongewone dierenmishandeling is niet grappig maar wreed'

Medewerkers van Stichting Stadsduiven Hulp Nederland hadden vorige week een heel bijzonder filmpje op Instagram gezien. In de video werden immers duiven getoond die een roos hoedje droegen in Amsterdam.

De Stichting Stadsduiven ging vrijdag op zoek naar de bewuste dieren en trof hen aan in een park in Amsterdam. De roze hoedjes bleken met lijm op de duiven geplakt. “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood”, schrijft de stichting op Facebook. “Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.” Bij een andere duif zagen medewerkers lijmresten op de kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

De Stichting is niet te spreken over deze afschuwelijke dierenmishandeling. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”, vragen ze zich hardop af. “Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren