Tagtik

Ongewapende zwarte man gedood met 60 kogels door politieagenten bij verkeerscontrole

De 25-jarige Jayland Walker sloeg vorige maandag op de vlucht voor een routine verkeerscontrole in Akron (Ohio). Wat volgde was een hallucinante vertoning met tragisch einde.

Na een korte achtervolging met de wagen, zette de 25-jarige Walker het op een lopen. Acht agenten achtervolgden hem. Ze schoten de jongeman dood. Jayland Walker (25) werd door maar liefst 60 politiekogels geraakt. De jongeman bleek trouwens ongewapend te zijn. Zijn dood doet opnieuw een schokgolf door de Verenigde Staten gaan. Voorlopig is ook niet duidelijk waarom Walker precies op de vlucht sloeg.

Volgens de politie wilden ze Walker aanvankelijk arresteren voor een openstaande verkeersboete en een technisch mankement aan zijn wagen. Tijdens de verkeerscontrole zouden er wel geweerschoten uit de deur van Walkers auto gekomen zijn. Die schoten zijn echter niet zichtbaar op de bodycam-beelden van de agenten, al is er in één van de video’s wel een “ploffend” geluid te horen. Volgens de politie werd er ook een pistool en een kogelhuls aangetroffen in de wagen. Naast het wapen lag ook nog een gouden ring.

Volgens politiechef Stephen L. Myett hadden de agenten Walker eerst met tasers tot stilstand proberen te brengen en trokken ze pas erna hun vuurwapens. “Volgens de betrokken agenten keerde Walker zich op een bepaald moment naar de agenten toe en maakte hij een beweging naar zijn taillegebied waarna de agenten het vuur openden.”

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren