Tagtik

Oekraïners laten vlaggenschip van Russische marine zinken

Het Oekraïense leger heeft dinsdag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de vernietiging van een Russisch oorlogsschip nabij het geannexeerde Krim-schiereiland. Dit betekent een nieuwe tegenslag voor Moskou in dit strategische gebied van de Zwarte Zee.

De Oekraïense marine zei dat een ‘speciale eenheid’ ‘de modernste Russische patrouilleboot, de 'Sergei Kotov', had vernietigd. Magura V5 maritieme drones kwamen het vlaggenschip van de Russische marine op het spoor en voerden de aanval uit. De aanval vond plaats “in de Oekraïense territoriale wateren nabij de Straat van Kertsj”, voegde de zeemacht eraan toe.

Volgens de bron was de Russische patrouilleboot in september al zwaar beschadigd geraakt bij een Oekraïense aanval. De Oekraïense president Volodimir Zelenski was opgetogen met deze aanval, die volgens hem bewijst "waartoe Oekraïne in staat is". "Er is geen veilige haven voor Russische terroristen in de Zwarte Zee en die zal er ook nooit komen. En er zal voor hen ook geen veilige plek in de lucht zijn", zei hij.

(Tagtik/Photo: Michael Afonso for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren