Tagtik

Nog geen einde verhaal voor jager die lichaam Jürgen Conings vond

De jager die de voortvluchtige Belgische militair Jürgen Conings twee jaar geleden vond in het Dilserbos, in Dilsen-Stokkem, moet zich op 6 november voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor inbreuken tegen de wapenwetgeving, het verkopen van videobeelden die hij maakte toen hij Conings vond en onder meer een geval van verkeersagressie. 

De jager vond het stoffelijk overschot van Conings, de beroepsmilitair uit Dilsen-Stokkem die ruim een maand de meest gezochte persoon van het land was, op 20 juni 2021. Conings had op 17 mei 2021 uit de legerkazerne van Leopoldsburg wapens gestolen en dreigde met een aanslag.

Deze Belgische jager maakte beelden van het onherkenbare lichaam en de vindplaats. Die beelden verschenen niet veel later op de nieuwswebsite van de Duitse krant Bild. Het parket van Limburg opende hierop een strafonderzoek. Bijgevolg moet hij zich gaan verantwoorden voor de schending van de privacy en inbreuken op het recht op afbeelding.

Hiernaast moet de jager zich ook gaan verantwoorden voor inbreuken op de wapenwet en verkeersagressie. Deze feiten hebben dan weer niets te maken met de zaak van Jürgen Conings.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Belang van Limburg - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren