Tagtik

Nijlpaarden van Pablo Escobar bezorgen Colombia financiële kater

De Colombiaanse overheid wil zestig nijlpaarden naar India en Mexico verhuizen. Het gaat om nazaten van nijlpaarden van drugsbaron Pablo Escobar. De dieren zijn slecht voor de lokale biodiversiteit en moeten daarom vertrekken. Colombia wil immers de nijlpaardenpopulatie onder conctrole krijgen, de dieren hebben er geen natuurlijke vijanden en kweekten de afgelopen jaren dan ook vlotjes.

Escobar kocht 4 nijlpaarden voor privézoo
Drugsbaron Pablo Escobar haalde in de jaren 80 vier nijlpaarden uit Afrika naar Colombia. Hij hield de dieren in zijn privédierentuin. Toen Escobar in 1993 gedood werd door de politie, werden de vier nijlpaarden aan hun lot overgelaten op zijn landgoed nabij de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. Het viertal wist echter te overleven en plantte zich bijzonder vlot voort. Intussen telt de populatie in het gebied rond de rivier Rio Magdalena zo’n 130 nijlpaarden. En dat vormt een serieuze bedreiging voor de inheemse biodiversiteit.

Dure klus
Tien dieren verhuizen de komende maanden alvast naar dierentuinen en andere opvangplekken in Mexico, zestig dieren gaan naar een dierenopvangcentrum in India. De operatie om de nijlpaardenpopulatie in Colombia onder controle te krijgen zal 3,5 miljoen dollar of 3,2 miljoen euro kosten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren