Tagtik

Napoli-ultra's houden woord en geven gestolen auto terug aan trainer (VIDEO)

De harde kern van de Italiaanse voetbalclub Napoli heeft een deel van Luciano Spalletti's gestolen auto teruggegeven. Daarmee komen ze de overeenkomst na die ze hem hadden opgedrongen. En het is ook meteen zijn afscheidscadeau.  

Alleen gaan de ultra's vrij creatief om met hun overeenkomst. Ze waren niet blij met de komst van Spalletti en hadden in oktober doodleuk zijn auto, een Fiat Panda, gestolen. De ultra's lieten een poster op zijn parkeerplaats achter met de tekst: "Spalletti, we geven je je Panda terug van zodra je weg gaat! Groetjes, de dieven." 

Luciano Spalletti wist zich echter met een fenomenaal seizoen recht in de harten van de Napolitaanse voetbalfans te werken. Hij was immers de architect van de eerste Serie A-titel in 33 jaar voor Napoli. Het was tevens de eerste keer dat de club tot kampioen van Italië werd gekroond zonder de legendarische Diego Maradona in het team, wat het des te indrukwekkender maakt.

Ondanks het winnen van de titel heeft de manager echter besloten om een ​​sabbatjaar in te lassen tijdens zijn laatste contractjaar. En dus besloten de ultra's om woord te houden. Alleen bleken ze niet meer over de hele wagen te beschikken, en gaven ze Spalletti dan maar zijn stuur en wat cd's die in de wagen lagen terug. Van zodra Spalletti het kado openmaakte en zag dat het om zijn stuur ging, barstte hij uit in een lach. 

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren