Tagtik

Met deze 8 renners wil Lotto Soudal scoren in de Tour

Van 1 tot en met 24 juli vindt de Ronde van Frankrijk plaats. Inmiddels heeft ook de Belgische wielerformatie Lotto Soudal bekend gemaakt met welke renners het zal strijden voor etappezeges.

Lotto mikt met Caleb Ewan op sprintzeges. De snelle Australiër krijgt daarbij de hulp van Reinardt Janse van Rensburg, Frederik Frison, Florian Vermeersch en Brent Van Moer. Philippe Gilbert, Andreas Kron en Tim Wellens krijgen dan weer hun kans als vrijbuiters in de lastigere ritten.

Jasper De Buyst, die Ewan piloteert in de meeste sprints, is er niet bij. De Vlaams-Brabander raakte niet tijdig fit na zijn zware val in de Ronde van Turkije.
“Met deze 8 renners kunnen we op bijna alle terreinen meespelen in deze Tour de France”, zegt CEO John Lelangue over de selectie. “Met Caleb Ewan hebben we een van de snelste renners van het peloton. Hij is onze grootste kans op een ritzege en daarom hebben we hem goed omringd met Reinardt Janse van Rensburg, Frederik Frison, Florian Vermeersch en Brent Van Moer. Die laatste twee zullen ook zeker de kasseienrit naar Arenberg in hun agenda hebben aangeduid. Verder hebben Philippe Gilbert, Andreas Kron en Tim Wellens de afgelopen week bewezen dat ze in zeer goede doen zijn. Zij zullen zeker present zijn in de lastigere ritten en hun kans wagen in ontsnappingen.”

(Skwadra by Tagti/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren