Tagtik

Man verliest 176 miljoen aan bitcoins, maar heeft een plan!

James Howells uit Newport in Wales gooide in 2013 een harde schijf weg met daarop 8.000 bitcoins. Aan de huidige (lage) koers bedraagt dit wel nog zo’n 176 miljoen euro. De Britse man wil deze bitcoins alsnog recupereren en heeft daar een ingenieus plan voor bedacht.

James wil namelijk “menselijke sorteerders, robothonden, en een machine met kunstmatige intelligentie” loslaten op de vuilnisbelt waar de bitcoins zich zouden bevinden. De harde schijf zou op een lokale vuilnisbelt liggen tussen 100.000 ton afval. De man vond een externe investeerder die 10 miljoen ter beschikking wil stellen voor de tijdrovende en dure zoektocht naar de kostbare harde schijf.

De onfortuinlijke James moet de gemeenteraad van Newport proberen te overtuigen van zijn plan: machines zouden het vuilnis eerst opgraven. Dat zou vervolgens gesorteerd moeten worden in een tijdelijke faciliteit in de buurt van de stortplaats. Dit moet gebeuren door mensen, maar ook door een artificieel intelligente machine van een bedrijf uit de Amerikaanse staat Oregon. Om te vermijden dat andere geïnteresseerden zelf in het afval zouden gaan zoeken naar de harde schijf, zouden ’s nachts dan weer twee robothonden over het terrein patrouilleren.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren