Tagtik

In Nederland gaat men met paintballgeweren op wolven schieten (VIDEO)

In de Nederlandse provincie Gelderland zijn er 1 of twee wolven die te dicht bij mensen komen. De oplossing daar? Paintballkogels!

In Nationaal Park de Hoge Veluwe in Gelderland werden de voorbije weken een aantal wolven gezien die “onnatuurlijk gedrag” vertonen en in de buurt van mensen durven te komen. Het gaat meer dan waarschijnlijk om een jong dier dat nog niet bang is van mensen. Verschillende filmpjes op social media zorgen voor verbaasde reacties. Zo is te zien hoe een wolf verrassend dicht bij verschillende fotografen komt. De provincie Gelderland wil daarom ingrijpen om gevaarlijke situaties in de toekomst te vermijden. Daarom is het vanaf nu toegestaan voor toezichthouders om met geavanceerde paintballgeweren te schieten op elke probleemwolf. Daarvoor wordt een uitzondering gemaakt, aangezien het normaal gezien verboden is om deze beschermde diersoort te doden, verjagen of storen.

In Gelderland ligt de oorzaak van het probleem bij mensen die ongewenst gedrag vertonen en bijzonder dicht bij de wolven willen komen, benadrukken dierenkenners. Door het jonge dier te raken met paintballkogels, zal men de wolf mensen opnieuw leren associëren met gevaar. De verfkogel gaat het dier immers niet verwonden, maar wel een pijnprikkel geven. De verfkogels zijn tevens biologisch afbreekbaar.

(Skwadra by Tagtik/Source: NOS - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

@nosstories Ben jij wel eens een wild dier tegen gekomen? #wolf #HogeVeluwe #nosstories ♬ origineel geluid - NOS Stories

Ook dit kan u interesseren