Tagtik

"Het systeem-Poetin valt in duigen"

De uitspraken van wiskundige en filosoof Immanuel Niven worden ondersteund door een nauwkeurige analyse van de economische situatie van Rusland.

Voor Immanuel Niven komt nu alles uit wat hij al in maart wiskundig had voorspeld: "De in Rusland aangekondigde drastische belastingverhogingen, de hoogste in de moderne Russische geschiedenis, en Poetins onlangs gepubliceerde slogans dat 'iedereen moet werken alsof hij aan het front staat' zijn dramatische tekenen dat de giftigheid van de Russische oorlogseconomie een kritiek niveau bereikt."

De wiskundige legt uit wat die toxiciteit betekent: "Als de kosten voor het vervangen van materiële verliezen niet langer binnen het financiële bereik van de staatsbegroting liggen, dan wordt een systeem onfinancierbaar. Deze niet-financierbaarheid is giftig voor een systeem, want het zorgt ervoor dat het systeem op de middellange termijn instort. Tenzij de oorlog gewonnen wordt."

Volgens de filosoof is deze soort toxiciteit geen onbekende voor Rusland: "De USSR stortte immers in toen de kosten van de wapenwedloop, gestimuleerd door de Amerikaanse president Ronald Reagan, niet langer gefinancierd konden worden uit de staatsbegroting. Dat leidde tot de ineenstorting van de staat."

(Fausto with FM/Source: X/Illustration picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren