Tagtik

Hallucinante beelden na aardverschuiving op Italiaans vakantie-eiland (VIDEO)

Aanhoudend stormweer en zware regenval hebben op het Italiaanse eilans Ischia een aardverschuiving veroorzaakt. Er is sprake van verschillende overstromingen op het eiland in de baai van Napels. 

Al zeker één vrouw is om het leven gekomen bij de aardverschuiving in Casamicciola Terme. Daarnaast zijn er nog heel wat inwoners vermist. Een stuk van een heuvel kwam er naar beneden. Gebouwen werden vernield, bussen en auto's werden meegesleurd. De materiële schade is bijzonder groot. Er is naast het dodelijke slachtoffer, al weet van zeker dertien gewonden. Zeker tien gebouwen zijn ingestort en honderd mensen kwamen vast te zitten. 

Inwoners zitten er thuis vast zonder water en elektriciteit. De Italiaanse regering heeft de noodtoestand afgekondigd, terwijl reddingsoperaties opgezet worden. De zoektocht naar vermisten op het Italiaanse eiland Ischia gaat zondag volop door na de aardverschuiving van zaterdag. 

Minister van Infrastructuur Matteo Salvini meldde zaterdag dat acht mensen de modderstroom niet hadden overleefd, maar zijn collega van Binnenlandse Zaken Matteo Piantedosi zei later dat er nog geen doden waren bevestigd. Intussen hebben de Italiaanse autoriteiten gezegd dat een 31-jarige vrouw de modderstroom niet overleefd heeft.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren