Tagtik

Had Poetin aanslag gepland op vredestop?

De Zwitserse veiligheidsautoriteiten hebben een paar weken voor de vredestop in Bürgenstock-conferentie een vermoedelijke Russische geheim agent gearresteerd. Volgens de Zwitserse autoriteiten probeerde de man wapens en gevaarlijke stoffen aan te schaffen.

Poetin voert al maanden een hybride oorlog in verschillende westerse landen en in de aanloop naar de vredesconferentie in Bürgenstock kwamen er steeds meer gevallen van Russische spionage in Zwitserland bij.

Tot nu toe werd Zwitserland beschouwd als een oase, maar daar komt verandering in, zoals blijkt uit de arrestatie van een groep mensen die mogelijk een aanslag beraamden. Een Russische diplomaat werd gearresteerd, net als twee andere mannen waarvan wordt vermoed dat ze handlangers van de diplomaat zijn. Alle drie hebben ze de diplomatieke onderscheid.

Vormden ze een commando dat een aanslag voorbereidde? Daarover bestaat geen zekerheid, maar het staat vast dat de mannen op verschillende plaatsen in Zwitserland in het geheim op zoek waren naar wapens en gevaarlijke stoffen.

(Fausto with FM/Source: Tamedia/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren