Tagtik

"Geen bewijs dat coronavirus biologisch wapen is"

De Amerikaanse geheime diensten hebben hun rapport over de oorsprong van het coronavirus afgerond. Ze zijn er min of meer van overtuigd dat er geen bewijs is dat het virus als biologisch wapen ontwikkeld zou zijn door China.

De verschillende Amerikaanse inlichtingendiensten zijn het echter niet helemaal eens met elkaar. De meeste VS-inlichtingendiensten geloven niet dat Chinese geleerden een biologisch wapen gemaakt zouden hebben dat dan door verkeerde handelingen verspreid zou zijn. Een aantal diensten gaan ervan uit dat de oorsprong van het coronavirus ligt bij zieke dieren of in een verwant virus dat gemuteerd zou zijn. Anderen denken dat het virus tijdens een experiment in een laboratorium in Wuhan is overgegaan op mensen die het virus daarna verspreid hebben.

De Chinese leiders bleken niet op de hoogte te zijn van het virus voor dat eind 2019 verspreid raakte in de stad Wuhan. Peking laat echter nog steeds geen onafhankelijk internationaal onderzoek toe en weigert om informatie vrij te geven. Daarom is het immers nog steeds bijzonder moeilijk om een definitief oordeel te vellen over de oorsprong van het virus, aldus de geheime diensten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren