Tagtik

FBI valt binnen in Trumps woning in Florida

De Amerikaanse FBI is onaangekondigd binnengevallen in de woning van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump in Florida. De agenten broken onder meer de kluis van Trump open in zijn woning in Mar-a-Lago. Trump was niet thuis tijdens de huiszoeking.

Volgens Amerikaanse media kadert de huiszoeking in een onderzoek naar 15 dozen met geclassificeerde informatie die hij had meegenomen naar zijn private woning na zijn termijn als president. Daarnaast zou Trump ook documenten doorgespoeld hebben in de toiletten in een poging om ze te doen verdwijnen.

“Dit zijn donkere tijden voor onze natie. Mijn mooie huis, Mar-A-Lago in Palm Beach, Florida, wordt momenteel belegerd, overvallen en bezet door een grote groep FBI-agenten”, aldus Trump in een verklaring op het mede door hem opgerichte sociale netwerk Truth Social. “Zoiets is nog nooit eerder een president van de Verenigde Staten overkomen. Nadat ik meewerkte met de relevante overheidsagentschappen, was deze onaangekondigde inval in mijn huis niet nodig en niet gepast.”

De FBI zou alvast documenten hebben meegenenomen bij de huiszoeking.

(Skwadra by Tagtik/Source: Fox/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren