Tagtik

Drugsmaffia vergist zich en ontvoert onschuldige buurman

Woensdagnacht werden in Antwerpen twee Nederlanders opgepakt die een aanslag aan het voorbereiden waren op een woning op de Boomsesteenweg in Wilrijk. 

Die aanslag leek te zijn gericht op een Turkse bewoner van de woning en eigenaar van een transportfirma die al enkele weken in het vizier van de drugsmaffia kwam. De Turkse bewoner beweert niks te maken hebben met drugs, maar werd wel al eerder opgepakt omdat speurder vermoedden dat hij met zijn transportfirma te maken had met de uithaling van drugstransporten uit containers. De man is vrij met een enkelband.

Criminelen ontvoerden in januari een man waarvan zij dachten dat het om de Turk ging. Ze ontvoerden echter de buurman van de eerste verdieping van de woning, net onder de flat van de Turkse bewoner.

De vriendin van de Turk had video's gekregen waarin een man een pak rammel kreeg: die man was echter niet haar Turkse vriend, maar de onschuldige buurman. De criminelen zagen hun fout in en lieten de buurman meteen vrij. Hij is ondertussen verhuisd naar een onderduikadres.

(HL/Source: HLN/Picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren