Tagtik

Drugsmaffia ontvoert Antwerpse veertiger in tankstation

Mohamed Azzaoui (49) werd een week geleden op spectaculaire wijze ontvoerd aan het Total-tankstation in Waarloos. 

De ontvoering van de man is vermoedelijk het gevolg van een drugsdiefstal in de Antwerpse haven. Eind februari zou een Nederlandse drugsorganisatie 1200 kg cocaïne hebben laten uithalen bij rederij Grimaldi, in de Waaslandhaven. De lading cocaïne zou met succes zijn uitgehaald, maar blokken werden nooit afgeleverd bij de “eigenaar”. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Mohamed Azzaoui is vader van vijf kinderen en eigenaar van een aannemingsbedrijf. Het is alsnog voor de buiten wereld niet duidelijk wat Azzaoui  exact te maken heeft met de diefstal van de meer dan een ton coke. 

Dreigvideo van mishandelde, halfnaakte ontvoerde man
De opdrachtgever van de ontvoering stuurde een dag na de ontvoering een ijzingwekkende boodschap aan de dieven van ‘zijn’ cocaïne. Als de gestolen cocaïne niet zou terugkomen, zou er iets ergs gebeuren met ‘Mo’. Om de boodschap kracht bij te zetten, werden beelden van een mishandelde, halfnaakte en geboeide Mohamed Azzaoui verspreid. 

Opsporingsbericht
Het federale parket heeft inmiddels een opsporingsbericht verspreid en is op zoek naar mensen die de ontvoering hebben zien gebeuren of iets meer kunnen vertellen. 

"Op ANPR-beelden werd VW Golf diezelfde avond gespot aan het rondpunt van Wommelgem, waarna het de Autolei neemt richting Borsbeek. Mogelijk is het slachtoffer die avond naar een locatie gebracht tussen de Autolei en de Herentalsebaan. De onderzoeksrechter vraagt dat mensen die op 22 februari tussen 20.45 uur en 23 uur de VW Golf daar of in de buurt hebben gezien om dat te melden. Ook of er in de nacht van 22 op 23 februari 2023 in de omgeving van de rotonde andere verdachte zaken zijn opgevallen. Het is mogelijk dat het slachtoffer daarna naar een andere locatie werd gebracht die op dit moment nog onbekend is."

King en Smiley
De ontvoerders hebben na het verspreiden van het opsporingsbericht opnieuw van zich laten horen. Via meerdere bronnen doken immers nieuwe beelden, waarop een geboeide Mohamed Azzaoui een oproep doet aan een zekere ‘King’ en ‘Smiley’, vermoedelijk drugscriminelen uit het Waasland, die de blokken cocaïne zouden hebben gestolen. “Als die blokken niet terugkomen, mag ik niet naar huis”, zo zegt hij in één van de filmpjes.

(Skwadra by Tagtik/Source: Police - Het Nieuwsblad - HLN//Picture: Police)

Ook dit kan u interesseren