Tagtik

Drie luxe-knechten voor Van Aert in de Tour

De Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma heeft zijn officiële selectie voor de Tour de France bekend gemaakt. Wout van Aert, die mikt op de groene trui, krijgt de steun van Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck en Christophe Laporte. Dat sterke trio moet hem helpen ritzeges te behalen en het eindklassement van de groene trui in Parijs te veroveren.

Van Aert krijgt daarmee het volle vertrouwen van zijn Jumbo-Visma-ploeg, die met Primoz Roglic en Jonas Vingegaard desondanks ook zal mikken op de eindzege in de Ronde van Frankrijk.

Maar had Jumbo-Visma, met 7 ritzeges in de laatste drie edities van de Grande Boucle, eigenlijk wel een andere keuze als het zijn Belgische goudklomp op lange termijn in de ploeg wil houden? "Wout verdient voldoende steun in zijn jacht op ritzeges en de groene trui", benadrukt Merijn Zeeman, sportief directeur van Jumbo-Visma.

Het duo Roglic-Vingegaard zal in de bergen kunnen rekenen op klimmers Sepp Kuss en Steven Kruijswijk, maar ook op de veelzijdigheid van Van Aert en Benoot.

Jumbo-Visma heeft daarom gekozen voor een team dat uitgebalanceerd is rond twee doelstellingen: de gele trui en de groene trui.

"We hebben verschillende ambities, dus we hebben renners gekozen die de beste zijn op verschillende terreinen. We moeten onze leiders beschermen, in wat een hobbelige eerste week zou kunnen zijn, maar we zijn ook in staat om het de andere Tour-favorieten moeilijk te maken in de bergen”, besluit Merijn Zeeman ambitieus.

(Skwadra and LpR by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren