Tagtik

De Wever: “Ik moet aan de lopende band politiemensen ontslaan wegens drugsgebruik”

De drugsoorlog is de afgelopen weken zwaar uit de hand gelopen in Antwerpen. Burgemeester Bart De Wever ziet met lede ogen aan hoe zijn diensten maar geen grip krijgen op deze internationale drugsbendes.

Is 'the war on drugs' vechten tegen de bierkaai?
Alleen al deze zomer vonden er in Antwerpen dertig aanslagen plaats die verband houden met het drugsmilieu. Cocaïne zit volledig verweven in onze maatschappij, stelt De Wever in een interview met Het Nieuwsblad. “Ja, ook in mijn partij. Ik vind dat zorgwekkend”, zegt hij. “En ik moet aan de lopende band politiemensen ontslaan omdat ze betrapt zijn op gebruik van middelen. Een tweede kans? De resultaten zijn verpletterend negatief.”

Er zakken steeds meer 'hitsquads' naar Antwerpen af en deze mensen aarzelen niet om zwaar geweld te gebruiken of mensen uit concurrerende bendes te liquideren. In Het Nieuwsblad geeft de N-VA-politicus zijn kijk op de huidige Antwerpse drugsoorlog. "Mijn hypothese is dat er twee clans bezig zijn met een opbod aan geweld. Ze bestellen vanuit het buitenland aanslagen, die vaak uitgevoerd worden door jonge Surinamers of Antillianen uit Nederland, tegen doelwitten in Antwerpen. Dat is behoorlijk verontrustend, want die jongens uit Nederland gaan doorgaans veel gewelddadiger te werk dan de jongens die we kennen uit het Antwerpse milieu."

De Wever zou de strijd tegen de drugsbendes graag laten onderbrengen bij het federale parket en de Nationale Veiligheidsraad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren