Tagtik

Brandweer vindt 46 doden in achtergelaten vrachtwagen (VIDEO)

De brandweer vond in een afgelegen landweg aan de rand van de Amerikaanse grootstad San Antonio een verlaten truck met de levenloze lichamen van maar liefst 46 jonge mensen, zowel mannen als vrouwen, en nog 16 personen, waaronder 12 volwassenen en 4 kinderen, die nog amper in leven waren en zelf niet meer de kracht hadden om uit de vrachtwagen te stappen.

De truck stond geparkeerd nabij Lackland Air Force Base in de staat Texas. De slachtoffers hadden vermoedelijk met de hulp van mensensmokkelaars geprobeerd de Verenigde Staten binnen te raken. Van de 16 mensen die nog in leven waren, verkeren er 9 in kritieke toestand.

De overlijdens zijn het gevolg van de hitte in de oplegger zonder airco of water, meldt de brandweercommandant. Het gaat om jongvolwassenen en tieners. Het is nog niet duidelijk vanwaar de slachtoffers afkomstig zijn. Lokale media berichten dat het vermoedelijk om een fataal afgelopen poging tot mensensmokkel gaat.

Er werd een federaal onderzoek geopend en de politie is op zoek naar de chauffeur van de truck, die zijn voertuig achterliet op een afgelegen plek. Volgens politiechef van San Antonio McManus zijn drie personen opgepakt, maar hij zei niet zeker te zijn dat ze gelinkt zijn aan de overlijdens.

(Skwadra by Tagtik/Source: Sky News - NBC - CNN/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren