Tagtik

Bloedbad: Russen slachten burgers af in Vovchansk

Er bereiken ons afschuwelijke berichten uit de Oekraïense stad Vovchansk. Het Russische leger valt overal in de stad oude mensen en burgers aan. Vovchansk is een spookstad geworden.

Vovchansk ligt op 60 km van Kharkiv in Oekraïne en was voor de oorlog een industriestad met 20.000 inwoners. Vandaag de dag werd bijna elk gebouw door de Russische bommen en drones verwoest.

Een Oekraïense oorlogsfotograaf, Kostontyan Liberov, lanceerde zijn drone en filmde verschrikkelijke beelden van de Russen die burgers aanvallen en iedereen doodschieten.

Volgens de fotograaf waren dit gerichte schietpartijen met behulp van precisiedrones en de aanwezigheid van sluipschutters.

Vandaag wordt gevreesd voor een nieuwe Boutcha, genoemd naar de stad waar een reeks oorlogsmisdaden werden gepleegd door het Russische leger tijdens de Russische invasie van Oekraïne tussen 27 februari en 31 maart 2022.

(SR and FM for Tagtik/Source: X/Photo: National Police of Ukraine via Wikicommons under license Creative Common CC BY 4.0.)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren