Tagtik

Belgische 'Peaky Blinders-rovers' blijven spoorloos na spectaculaire diefstal in Nederland

Twee Belgische mannen van 22 en 26 hebben dinsdagochtend op de gerenommeerde kunstbeurs TEFAF in het Nederlandse Maastricht voor miljoenen aan kunstobjecten geroofd. De diefstal vond plaats onder het oog van honderden beveiligingscamera’s en te midden van de vele bezoekers.

De Belgen droegen een outfit die geïnspireerd lijkt op de Netflix-hitserie 'Peaky Blinders', met een kostuum, colbert en een platte pet.

De roof werd uitgevoerd door vier mannen. Een van hen haalde plots een voorhamer boven ter hoogte van de stand van de Londense juwelier Symbolic & Chase en begon als een bezetene te kloppen op het glas van een beveiligde vitrinekast. Een alerte beursganger probeerde hem tegen te houden met een grote bloemenvaas, maar twee kompanen hielden hem op een afstand met een wapen. Een vierde medeplichtige ijsbeerde intussen schijnbaar wat onbeholpen heen en weer, blijkt uit bewakingsbeelden. Terwijl het alarm intussen afging, griste de man met de voorhamer enkele juwelen mee die hij vervolgens snel wegstopte. Hierna jogden de mannen naar de uitgang en via het restaurant slaagden ze erin te ontkomen.

Kort na de middag konden echter twee Belgen opgepakt worden op de snelweg A2 in Maastricht. Het ging om twee Belgen van 22 en 26 jaar oud. Maar zij bleken uiteindelijk niets met de roof te maken te hebben. De twee Franstalige Belgen van 22 en 26 die dinsdag waren opgepakt tijdens de klopjacht op de diamantrovers van Maastricht, zijn vrijgelaten. “Ze worden niet langer verdacht”, klinkt het bij de politie. “Hun arrestatie was een misverstand”, zegt hun advocaat. De vier verdachten blijven bijgevolg spoorloos.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren