Tagtik

Belgische minister van Justitie nog dagenlang op geheime locatie na ontvoeringspoging

Ook de komende dagen zal de Belgische minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) nog onder strikte beveiliging op een geheime locatie worden ondergebracht.

Afgelopen weekend werden vier Nederlanders gearresteerd in en rond Den Haag die de opdracht hadden gekregen om de Belgigsche justitieminister te ontvoeren. De vier gewapende Nederlanders hebben donderdag geprobeerd om de Belgische minister te ontvoeren bij hem thuis in het West-Vlaamse Kortrijk. Dat deden ze in opdracht van de top van het drugsmilieu. 

De ontvoering kon vermeden worden. Een politiepatrouille merkte in de nacht van donderdag op vrijdag een verdachte wagen met Nederlandse nummerplaat op in de doodlopende straat aan het huis van Van Quickenborne. De inzittenden snelden weg met de wagen toen ze de politie opmerkten. Daags nadien werd nog een andere verdachte Nederlandse wagen, die voordien gestolen werd, op 100m van het huis van de Belgische minister gespot. In die wagen lag een automatisch wapen en een pak spanbandjes. De verdachten hadden die wagen er in alle chaos van de nacht voordien achtergelaten.

Het federaal parket is op zoek naar de opdrachtgever van de ontvoering. 

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren