Tagtik

Belgische krijgt schadevergoeding omdat ze niet meer kan klaarkomen

Een 62-jarige vrouw krijgt 250.000 euro schadevergoeding voor een ongeval dat twintig jaar geleden plaatsvond op Belgische wegen. 

Op 42-jarige leeftijd had de Belgische immers een motorongeval op de N93 richting Nijvel. Er vonden toen wegenwerken plaats. Het verkeer werd geregeld door twee stoplichten. Zoals het hoort, reed de vrouw aan de rechterkant van de baan. Tot er plots een hoogteverschil was en de motor de lucht in vloog. Zij viel op het asfalt, waardoor ze een hersenschudding opliep en naar het ziekenhuis werd gebracht. Na drie dagen mocht ze het ziekenhuis verlaten en een maand later kon ze weer gaan werken. Maar door een vervelend letsel aan de lies, waarvoor ze maar liefst 47 hechtingen nodig had, kon ze sindsdien niet meer klaarkomen. Enkele zenuwen werden immers geraakt bij het ongeval. 

In 2012 verklaarde een rechter dat het Waals Gewest verantwoordelijk was voor de signalisatie langs de weg en dus mee verantwoordelijk is voor het ongeval, omdat de aanduidingen niet correct waren. Ook Alusign, het bedrijf achter de borden, werd verantwoordelijk gesteld. Beide moesten dus een schadevergoeding betalen voor het letsel. Inmiddels werd bepaald hoeveel die schadevergoeding bedraagt. In totaal zal de vrouw maar liefst 250.000 euro aan schadevergoedingen krijgen.

(Skwadra by Tagtik/Source: RTBF - VRT - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren