Tagtik

Belgische Angèle had conflict met Playboy

Enkele jaren geleden werd Angèle opgebeld door een journalist van het erotische tijdschrift ‘Playboy’. Die vroeg of de ‘Balance ton quoi’-zangeres wou meewerken aan een “vrouwvriendelijke” fotoshoot. “Ze legde uit dat Playboy niet langer vrouwen als objecten neerzette, en het project klonk cool”, vertelt Angèle. 

Maar toen de Belgische zangeres het magazine te zien kreeg, was ze bijzonder ontgoocheld. De redactie had er immers een foto in gestoken waarvan ze expliciet had gevraagd om die niet te publiceren. "Er was een foto waarop ik twee stukken groenten voor mijn borsten houd. Die wou ik absoluut niet mee in de selectie en dat heb ik hen ook zo gezegd. Toch is de foto zonder mijn toestemming in ‘Playboy’ verschenen", vertelt ze in een interview op France 2.

Dat voorval maakte indruk op Angèle.  "Ik voelde me gebruikt en geseksualiseerd. Ik heb dagenlang gehuild en voelde me dom. Het was een koude douche, waardoor ik een persoon werd die heel, heel erg bezig was met het controleren van mijn hele imago. Ik wilde niets loslaten, ik vertrouwde niemand."

(Skwadra by Tagtik/Source: France 2/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren