Tagtik

België levert Netflix-oplichter uit aan Frankrijk

De Britse oplichter Robert Hendy-Freegard werd begin september gearresteerd op de E40 in België. Robert Hendy-Freegard is bekend van de Netflix-documentaire 'The puppet master: hunting the ultimate conman'. Deze docu is op hem gebaseerd.

Robert Hendy-Freegard werd gezocht door de Franse politie nadat hij twee agenten had aangereden toen hij wegvluchtte wanneer de politie er achterkwam dat hij in zijn huis in Frankrijk een illegale kennel met bijna 30 honden runde samen met zijn partner Sandra Clifton. Er werd een opsporingsbevel uitgevaardigd en een onderzoek geopend naar poging tot doodslag op een ambtenaar. De man riskeert een gevangenisstraf van maximaal 30 jaar. Robert Hendy-Freegard werd op de E40 ter hoogte van Groot-Bijgaarden onderschept door de politie op grond van een Europees aanhoudingsbevel na wat er gebeurd was in Frankrijk.

In Groot-Brittannië staat de man bekend als “ultieme oplichter” nadat hij zich van 1990 tot 2002 had voorgedaan als een MI5 spion om vrouwen op te lichten. In totaal slaagde hij erin vrouwen op te lichten voor maar liefst één miljoen pond. Zijn verhaal is sinds begin 2022 ook te bekijken op Netflix.

Uitlevering aan Frankrijk
De Belgische raadkamer besliste midden september om Robert Hendy-Freegard uit te leveren aan Frankrijk. Dat land wil hem immers laten terechtstaan voor de poging tot doodslag op twee politiemensen. De man zal binnenkort worden overhandigd aan de Franse autoriteiten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren