Tagtik

Apenpokken bezig met tussensprint in Europa: 99% mannen

"We moeten ons niet ongerust maken, maar we moeten wel maatregelen nemen om de instroom van patiënten de baas te kunnen in de verschillende centra", zo waarschuwt Patrick Soentjens van het Instituut voor Tropische Geneeskunde naar aanleiding van het apenpokkenvirus dat zich langzamerhand in heel Europa verder verspreidt. Dat zei Soentjens in De Ochtend op Radio 1.

Het aantal gevallen van besmettingen met het apenpokkenvirus is de voorbije twee weken verdrievoudigd in Europa. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) riep daarom vrijdag op tot dringende actie. De WHO wil dat de Europese landen hun inspanningen de komende weken en maanden verhogen om te vermijden dat de apenpokken zich over een grotere geografische zone zouden verspreiden.

Europa telt intussen 4.500 bevestigde gevallen, goed voor 90 procent van de gevallen die sinds half mei wereldwijd werden geregistreerd. 99 procent van de besmettingen wordt bij mannen vastgesteld en de meesten van hen zijn tussen de 21 en 40 jaar oud, maar er zijn ook gevallen bekend bij vrouwen en kinderen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren