Tagtik

Albert II en Paola krijgen forse kritiek in Frankrijk

Koning Albert II en koningin Paola liggen onder vuur in Frankrijk omdat ze vorige zomer overmatig veel water zouden gebruiken hebben voor het vullen van hun zwembad in hun buitenverblijf in Châteauneuf-Grasse.

De burgers in zuid-Frankrijk krijgen heel wat restricties opgelegd wat betreft hun waterverbruik door de aanhoudende droogte. Zo is er op veel plaatsen sprake van hogere prijzen voor water tot zelfs een verbod om nog zwembaden te vullen. Het hoge waterverbruik van enkele vooraanstaande politici, premiers, ministers en royals stoot de burgemeester van de regio  Côte d’Azur tegen de borst. “Sommige eigenaars verbruiken meer dan een rusthuis met 200 bewoners, met pieken van 2.000 kubieke meter water per week”, zei Emmanuel Delmotte in de Franse krant ‘Libération. En onder hen dus ook Albert II en Paola. 

'Waterlek is oorzaak bij Belgisch vorstenkoppel'
Het koninklijk paleis erkent dat koning Albert II en koningin Paola tot de groep behoort waar de burgemeester naar verwijst. “Hun waterverbruik lag inderdaad te hoog. Maar dit gaat niet om kwade wil, het is niet zo dat de vorsten de regels met hun voeten wilden treden”, zegt de woordvoerder. “Koning Albert II en koningin Paola werden in 2022 getroffen door een waterlek op het domein. Dat lek was heel moeilijk om te lokaliseren. Maar ondertussen zijn de werken om het lek te herstellen gebeurd.”

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren