Tagtik

Carlos Sainz in gesprek met Williams

De Spaanse coureur Carlos Sainz, die Ferrari gaat verlaten, is in gesprek met het team van Williams voor volgend seizoen, zo meldde de website Motorsport donderdag.

Zou Williams voor een verrassing kunnen zorgen door Carlos Sainz aan te trekken, die aan het einde van dit seizoen het Formule 1-team van Ferrari verlaat? De 29-jarige coureur heeft naar verluidt een aanbod gekregen van Sauber-Audi, hoewel hij blijft hopen op een kans bij Mercedes of Red Bull. Motorsport.com meldde donderdag echter dat de Spanjaard in gesprek was met Williams, dat dit seizoen nog geen punten heeft in de constructeurscompetitie en onlangs een nieuw meerjarig contract tekende met Alex Albon.

Sainz bekijkt zijn opties sinds in februari bekend werd dat zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zich bij de Scuderia zou aansluiten bij Charles Leclerc. Red Bull zal naar verwachting Sergio Perez opnieuw contracteren voor 2025, naast Max Verstappen, terwijl Mercedes naar verluidt geneigd is om de 17-jarige juniorcoureur Andrea Kimi Antonelli in 2025 of 2026 in Hamilton’s stoel te zetten.

Sauber heeft Sainz naar verluidt een meerjarig contract aangeboden dat hem bij het team zou houden tot de overgang naar het Audi-fabrieksteam in 2026. Motorsport.com meldt dat Williams-teambaas James Vowles ook zijn visie heeft geschetst voor het verbeteren van de gridpositie van het Britse team. Hoewel het team een motordeal heeft getekend met Mercedes voor 2026, gaf Vowles onlangs toe dat hij zich meer richt op 2027 en daarna.

“Ik ga alle opties op tafel leggen en de juiste beslissing nemen”, zei Sainz voor de Grand Prix van Monaco. “Ik kan je vertellen dat alles heel snel zal gaan als ik me eenmaal openstel. Het gaat erom dat ik alles samenstel wat ik nodig heb voor mijn volgende contract.” Het artikel op Motorsport.com volgt op de bewering van Sky Sports-journalist Craig Slater dat de deur van Mercedes zo goed als gesloten is voor Sainz.

“Waarom gaat Carlos Sainz niet naar Mercedes? Dit gesprek heeft al plaatsgevonden zoals ik het begrijp en het tijdschema dat Mercedes hanteert om hun beslissing te nemen past niet bij wat Carlos Sainz zelf wil,” vertelde Slater aan F1i.com. ”Hij wil dat zijn contractsituatie in de komende weken wordt opgelost in plaats van in de komende maanden.”

Sinds zijn komst bij Ferrari in 2021 heeft de Spanjaard drie races gewonnen en eindigde hij vijfde in het pilotenklassement in 2021 en 2022. Het seizoen 2023 was moeilijker, met drie podiumplaatsen en een 7e plaats.

(Orlando Vinson/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren