Tagtik

Duwde Fransman drankflesjes van concurrenten met opzet omver? (VIDEO)

Een opvallend filmpje is viraal gegaan na de olympische marathon.

Voldoende vocht en koolhydraten opnemen tijdens de race is essentieel voor wie een goede marathon wil lopen. Op die manier vermijd je immers de spreekwoordelijke 'klop van de hamer'. Op de Olympische Spelen was de bevoorrading nog belangrijker gezien de hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid waardoor het lichaam van de deelnemers nog meer energie verbruikt om af te koelen.

Na afloop van de olympische marathon in Sapporo is er echter heel wat hetze ontstaan rond de 33-jarige Fransman Morhad Amdouni. Op videobeelden is namelijk te zien hoe hij aan de bevoorradinsgpost op kilometer 27 in de kopgroep alle flesjes water doet vallen met zijn hand en vervolgens het laatste flesje zelf grijpt en zijn marathon verderzet. Bewust of onbewust? Feit is dat door deze opvallende actie van de in het verleden al niet onbesproken Amdouni heel wat elitelopers in de kopgroep geen drank hadden aan het bevoorradingspunt.

Op social media wordt de Franse marathonloper, die uiteindelijk als zeventiende finisht, overladen met kritiek omwille van zijn onsportieve actie.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RUN'IX (@run_ix)

Ook dit kan u interesseren