Tagtik

Tweede mysterieuze verdwijning opgelost na vondst in Leie

Op amper twee dagen tijd heeft de Cel Vermiste Personen twee wagens van personen die al jarenlang vermist zijn, uit de Leie gehaald. Deze zoektocht kadert in een grondige scan van alle waterwegen in West- en Oost-Vlaanderen met een sonarboot.

Woensdagavond slaagde de Cel Vermiste Personen er na meer dan 7 uur zoeken in om de witte Opel Kadett van de op 14 januari 2000 verdwenen Patrick Deloddere uit de Leie te halen. De wagen zat maar liefst 18 jaar lang onder een dikke laag slijk naast de brug van de Expresweg in Wielsbeke. Al die jaren was er geen teken van leven van de 44-jarige Waregemnaar, die naar zijn werk was vertrokken, maar niet was aangekomen. In de wagen werden stoffelijke resten gevonden.

In de Leie ter hoogte van Sint-Baafs-Vijve werd dinsdagavond al een wagen met daarin menselijke resten uit het water gehaald. De auto blijkt van de vier jaar geleden verdwenen Filip Migneau uit Waregem te zijn. Dat meldt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. "Verder onderzoek zal moeten duidelijk maken of het om Filip Migneau gaat".

Op 24 februari 2014 werd Waregemmenaar Filip Migneau voor het laatst gezien. Hij vertrok in Kruishoutem met zijn wagen naar het werk, maar is er nooit aangekomen. Sindsdien ontbrak elk spoor van de man.

Bij een routinecontrole in de Leie werd de Volkswagen Golf van de man dinsdagavond gevonden. Het Disaster Victim Identification zal het voertuig verder onderzoeken op menselijke resten.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren