Tagtik

Steunmars voor bijna verdronken kleuter Kurtis

De vierjarige Kurtis was in oktober tijdens een schooluitstap in de vijver van kasteeldomein Gaasbeek gevallen. Verschillende kleuters zouden verklaard hebben dat de leerkrachten op het moment van het ongeval op hun smartphone bezig waren. Dat werd echter nog niet bewezen en er heerst dan ook heel wat onduidelijkheid over de precieze omstandigheden waarin de vierjarige bijna is kunnen verdrinken.

Donderdag namen een honderdtal ouders en kinderen deel aan een mars van het Baraplein naar het gemeentehuis van Anderlecht, om de kleuter Kurtis en zijn ouders te steunen. De kleine Kurtis verkeert inmiddels in een zogenaamde wakende coma, en heeft nog een lange herstelperiode voor de boeg.

"Wij kennen de waarheid op dit moment nog niet. Het gerecht is immers bezig met de feiten te onderzoeken. Bijgevolg gaan we niets veronderstellen, maar wachten we af. We laten het gerecht haar werk doen en onderzoeken wie er in de fout is gegaan", verklaart de aanwezige Yves zijn aanwezigheid op de steunmars bij Bruzz.

(Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren