Tagtik

"Schaf Senaat en provincies af"

Groen-kopstuk Kristof Calvo pleit ervoor om het aantal politici in ons land drastisch te verminderen. Hij wil daarom de provincies en de Senaat afschaffen. Dat zei hij tijdens het VTM Nieuws. Hij doet deze uitspraken naar aanleiding van het opnemen van de uittredingsvergoedingen van heel wat afscheidnemende politici.
 
De Mechelenaar begrijpt niet waarom heel wat van zijn collega's de vergoeding blijven verdedigen. “We moeten dit systeem zelf durven hervormen, anders verdienen we het vertrouwen niet om te beslissen over de arbeidsvoorwaarden van alle elf miljoen Belgen.”, klinkt het. Calvo begrijpt bovendien niet waarom een aantal collega's van hem een aantal weken geleden woedend reageerden toen de mensen van bpost, compleet terecht volgens Calvo, op straat kwamen voor betere arbeidsvoorwaarden. "Diezelfde collega’s verdedigen vandaag hun eigen privileges, dat is onverdedigbaar. Die personen maken de politiek kapot.”
 
De coming man van de groenen pleit dan ook voor een statuut voor politici dat vergelijkbaar is met dat van de 'gewone' werknemer. "We moeten naar een systeem met veel minder politici, want er zijn echt veel te veel beroepspolitici in ons land. Wij willen dat er na de volgende verkiezingen veel mandaten en niveaus gaan sneuvelen: weg met de senaat en de provincies, we moeten ook heel wat gemeenten afschaffen en Brussel eindelijk hervormen.”, besluit hij. 

Ook dit kan u interesseren