Tagtik

Orang-oetans slachtoffer van gruwelijke drang naar palmolie

Elke dag sterven er 20 orang-oetans op onze aardbol doordat hun biotoop in sneltempo wordt ingepalmd door de mens. Sinds de jaren '60 wordt het leefgebied van deze mensapen steeds kleiner gemaakt door de hebzucht van de mens.

De grootste oorzaak van de ontbossing is de drang naar palmolie. Zo was in 2015 de palmolie-industrie alleen al verantwoordelijk voor de verdwijning van meer dan 170.000 vierkante kilometer aan regenwoud.

Palmolie wordt het meest ontgonnen in Indonesië en zit in werkelijk de meest uiteenlopende producten zoals shampoo, tandpasta, wasmiddel, sandwiches, chocolade, koekjes ... Dit zorgt ervoor dat vele dieren die al ettelijke eeuwen leven in Indonesië hun leefgebied verliezen en uiteindelijk zullen uitsterven. Elke 20 seconden verdwijnt er een voetbalveld aan regenwoud voor de palmolie-industrie.

Diverse organisaties roepen daarom de grootste supermarkten ter wereld op om palmolie uit hun assortiment te weren. In Ijsland wordt zo al geen palmolie meer gebruikt in producten die er geproduceerd worden. Volgen er weldra nog andere landen?

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren