Tagtik

Opgepast voor ijs- en rijmplekken

We krijgen vandaag een twijfelende start van de dag, waarna de zon toch haar moment zal kiezen om ons overdag te verwarmen met een aangenaam novemberzonnetje. Toch blijft het donderdagochtend opletten in het verkeer.

Deze ochtend is het op verscheidene plaatsen grijs met lage bewolking, nevel en eventueel aanvriezende mist. Het is ook opletten voor lokale rijmplekken. Geleidelijk krijgen we mooie zonnige perioden, maar op sommige plaatsen is het ochtendgrijs hardnekkig. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 6 graden in Laag-België. De wind waait meestal zwak uit het oosten en in de Ardennen uit het zuidoosten. Dat meldt het KMI.

Komende nacht verschijnen er meer wolkenvelden en vanuit Frankrijk kunnen enkele buien van regen of smeltende sneeuw over ons land trekken. Op de meeste plaatsen blijft het wellicht droog. De minima liggen tussen -1 graad in Hoog-België en 2 of 3 graden in Laag-België. Waar een bui gevallen is, kunnen lokaal ijsplekken ontstaan. De wind blijft meestal zwak uit oostelijke tot zuidoostelijke richtingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren