Tagtik

Nederlandse oorlogsheld werd verkracht in Afghanistan

In 2009 kreeg Marco Kroon de hoogste militaire onderscheiding van Nederland. Deze Nederlandse oorlogsheld heeft immers heel wat horror moeten doorstaan. Voor het eerst vertelt hij wat er zich echt heeft afgespeeld toen hij ontvoerd werd in Afghanistan.

Kroon werd bij een geheime operatie in 2007 ontvoerd in Afghanistan. Nadat hij vrijgelaten werd, heeft hij zijn gijzelnemer eigenhandig doodgeschoten. Aan tafel in de talkshow van presentator Jeroen Pauw vertelt hij voor het eerst welke gruwel hij moest doorstaan.

Oorlogsheld Kroon vertelt hoe hij zich eerst moest uitkleden en vervolgens op een tafel werd gegooid en vastgebonden. "Ik voelde me vernederd, ontmand. Ik dacht op enkele momenten dat ik geëxecuteerd zou worden." Presentator Jeroen Pauw vraagt vervolgens wat er gebeurde nadat hij met zijn buik op de tafel werd gelegd. "Dat woord krijg ik nog steeds niet over mijn mond. Ik dacht dat ik er gemakkelijker over zou kunnen praten. Er gebeurde iets waarbij je gehoopt had dat je liever dood gaat", vertelt Kroon over de verkrachting.

Wat later zou hij zijn vrijgelaten en schoot hij zijn gijzelnemer zelf dood. Heel wat kijkers reageren echter vol ongeloof op het verhaal van Kroon, dat blijkt uit hun reacties op social media.

De Nederlandse oorlogsheld beschrijft zijn ontvoering en heeft het ook over de verkrachting in zijn biografie 'Kroongetuige' die deze maand uitkomt.

(Skwadra by Tagtik/Source: Pauw - NOS/Illustration picture: Screenshot Pauw)

Ook dit kan u interesseren