Tagtik

Dit zei soldaat vlak voor hij Osama Bin Laden doodschoot

2 mei 2011. Dat is de sterfdatum van Osama Bin Laden, de ontegensprekelijke leider van terreurgroep Al Qaida. Iedereen volgde maandenlang met argusogen de klopjacht op de meest gehate man ter wereld. Tot dat ene ogenblik. "Op dat moment besefte ik: dit is Bin Ladens’ huis. Dit is zo cool. We gaan dit waarschijnlijk niet overleven, maar dit gaat historisch worden. Ik ga hiervan genieten", vertelt Robert O’Neill, de elite-soldaat die Bin Laden doodde.

Toen soldaten Khalid Bin Laden, de 23-jarige zoon van Osama, aantroffen in een huis in Pakistan. Wist de elite-eenheid van het Amerikaans leger dat de staatsvijand himself niet ver meer kon zijn. De Amerikaanse soldaten schoten Khalid neer, en toen kwam het historische moment. Soldaat Robert O’Neill vertelt hoe hij een kamer binnenging en in een fractie van een seconde de held van de Amerikaanse natie werd: "Hij stond aan de voet van een bed. Hij was groter dan ik dacht, magerder ook. Zijn baard was korter en witter. Hij had een vrouw voor zich staan, zijn handen lagen op haar schouders. In minder dan een seconde, richtte ik mijn wapen boven de rechterschouder van de vrouw. Ik haalde de trekker over en schoot twee keer. Het hoofd van Bin Laden scheurde open door de kogels. Hij viel. Daarna schoot ik nog een andere kogel door zijn hoofd. Voor de zekerheid."

Robert O’Neill schreef inmiddels een boek over de geheime missie waarbij hij een einde maakte aan het leven van Osama Bin Laden.

(Skwadra by Tagtik/Source: Mirror/Illustration picture: Pixabay)


Ook dit kan u interesseren