Tagtik

Deze celstraf kan Veljkovic maximaal krijgen

Dejan Veljkovic, een van de spilfiguren in het onderzoek naar fraude en corruptie in het Belgische voetbal, wordt spijtoptant: hij zal meewerken aan het onderzoek. Dat heeft zijn advocaat Kris Luyckx dinsdag bekendgemaakt.

De spelersmakelaar blijft een verdachte in de zaak, maar vraagt de vrijlating. Hij zal de speurders nu haarfijn uit de doeken doen welke rol hij heeft gespeeld in de witwas- en matchfixingpraktijken in het voetbal.

Veljkovic zal meer uitleg moeten geven over hoe hij zwart geld in handen kreeg bij de transfers van voetballers, over zijn toenadering tot scheidsrechter Bart Vertenten en over zijn rol bij de poging tot omkoping van Waasland-Beveren om KV Mechelen in de hoogste klasse te houden.

In ruil voor zijn medewerking kan Veljkovic een flinke strafvermindering krijgen: hij riskeert nu een maximale celstraf van 5 jaar cel met uitstel. Daarbovenop kan nog een boete komen van 80.000 euro met uitstel. Tot slot kunnen alle opbrengsten van zijn onrechtmatige deals verbeurd worden verklaard.

(Fausto by Tagtik/Source: De Standaard, GvA/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren