Tagtik

Conducteur achtergelaten op perron

Dinsdagnamiddag beleefde een treinconducteur van de NMBS een bijzonder stressmomentje. Door een probleem met het sluiten van de deuren, bleef de conducteur achter op het perron in Haaltert.

De trein van 16.30 uur vanuit Haaltert richting Kortrijk kende heel wat problemen. De deuren van de trein blokkeerden en sloten niet automatisch. Bijgevolg probeerde de conducteur de deuren dan maar manueel één voor één te sluiten. De trein vertrok echter plots toen de conducteur via het perron naar een andere wagon liep. Met nog enkele deuren open, vertrok de trein vervolgens.

"Het klopt dat de treinbegeleider in Haaltert is achtergebleven en dat de trein is doorgereden tot Ede. Daar is een treinbegeleider van de trein die erachter stond op de betrokken trein overgestapt zodat deze toch zijn weg kon voortzetten. Er loopt momenteel een onderzoek naar het incident", dat bevestigt Bart Crols van de NMBS.

Ook vorige week kende de NMBS problemen met het sluiten van de deuren. Toen reed een trein tussen Denderleeuw en Haaltert met open deuren.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren