Tagtik

Amerikaanse regering vraagt bondgenoten Huawei te mijden

De Amerikaanse regering roept haar bondgenoten op om niet langer gebruik te maken van gsm's en tablets van het merk Huawei. De Chinese smartphone- en netwerktechnologiegigant Huawei zou volgens de Amerikaans regering immers grote problemen hebben met cyberveiligheid. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal.

Onder meer Duitsland, Italië en Japan kregen van de Amerikaans regering te horen dat er heel wat risico's bij de apparatuur van Huawei komen kijken.

De Amerikanen verdenken Huawei al lang van te nauwe banden met de Chinese overheid. De Verenigde Staten vrezen dat de Chinese staat ook de macht heeft om gebruikersgegevens van Huawei in te kijken en zo Westerse consumenten, bedrijven en overheden mogelijk kan bespioneren. Telefoons van Huawei zijn daarom in de VS ook nauwelijks te krijgen.

De VS is niet het enige land dat heel wantrouwig is tegenover Huawei. Zo laat Australië geen 5G-netwerk van Huawei toe en onderzoekt het Verenigd Koninkrijk ook de Chinese smartphone-reus.

(Skwadra by Tagtik/Source: The Wall Street Journal/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren