Tagtik

Van Quickenborne: komende twee weken cruciaal voor regering

26 september 2021 16:25 De komende twee weken zijn cruciaal voor de Vivaldi-regering. Dat zegt vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open vld) in een interview met De Zondag. "Het is money time, omdat de begrotingsonderhandelingen beginnen.", benadrukt hij.

De Wever: Wir Schaffen das was gigantische fout

26 september 2021 07:00 N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt de 'Wir Schaffen das'-uitspraak van Duits Bondskanselier Angela Merkel een gigantische fout. dat schrijft hij in een opiniestuk in De Morgen naar aanleiding van de Bondsdagverkiezingen.

Bouchez: zit PS nog wel graag in de regering?

19 september 2021 09:50 Zit de PS nog wel graag in de regering? Die vraag stelt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zich. Hij heeft in een interview met De Morgen kritiek op het aanhoudende geflirt tussen de socialisten en de N-VA.

Francken: klassieke media beschermt paars-groene regering

18 september 2021 17:28 N-VA-Kamerlid Theo Francken vindt dat de klassieke Belgische media een beschermende houding aanneemt tegenover de paars-groene regering. Dat schrijft hij op zijn blog 'Theo tuurt'. "Ze zullen het nooit toegeven, maar heel wat journalisten vinden het hun morele plicht om de zelfverklaarde 'goede kant van de geschiedenis’ minstens impliciet te steunen", schrijft Francken. "Het begint op te vallen."