Tagtik

Poetin naar Iran: niet zomaar een plezierreisje!

13 July 2022 11:27 De Russische president Vladimir Poetin gaat volgende week op bezoek in Iran. De officiële reden voor dat bezoek luidt dat Poetin met de Iraanse president Ebrahim Raisi en het Turkse staatshoofd Recep Tayyip Erdogan zal samenzitten om over Syrië te praten. Zo berichtte Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov. Maar is er meer aan de hand? Volgens heel wat experts wel!

De Wever: "Er zal geen regeringsvorming mogelijk zijn in 2024"

11 July 2022 16:40 Naar aanleiding van het feest van de Vlaamse Gemeenschap heeft N-VA-voorzitter in zijn politieke glazen bol gekeken. De Wever ziet chaos, veel politieke chaos in de nabije toekomst in België. Bij de verkiezingen van 2024 ziet De Wever een impasse ontstaan. Maar hij heeft een oplossing klaar liggen: confederalisme.

Opvallend: Premier De Croo zingt Vlaamse Leeuw niet mee

11 July 2022 16:05 Maandag vond op het stadhuis in Brussel een 11 juliviering plaats voor leden van de Vlaamse regering en andere politieke prominenten. De Vlaamse Leeuw weerklonk uit volle borst op dit feest van de Vlaamse Gemeenschap. Aleen hielden sommigen de lippen stijf op elkaar.