Tagtik

''Verplichte vaccinatie is slecht idee: debat is politieke luiheid''

20 november 2021 10:30 Eerste minister Alexander De Croo (Open VLD) zegt in de Franstalige zakenkrant L’Echo dat hij geen voorstander is van het verplichten tot vaccinatie van de hele bevolking, zoals hij eerder al had aangegeven in de Kamer. “Alle wetenschappelijke analyses stellen dat verplichte vaccinatie een slecht idee is. Het hele debat daarover is politieke luiheid”, stelt de Belgische premier.

"Gehoopt dat we dit niet hadden moeten doen"

18 november 2021 09:30 De nieuwe coronamaatregelen die beslist werden op het Overlegcomité zijn voor heel wat Belgen opnieuw een betere pil die geslikt moet worden. Voor velen lijkt het immers alsof we opnieuw gekatapulteerd worden naar een jaar geleden. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) benadrukt echter dat er gewoonweg geen andere optie was dan opnieuw verstrengen.

Bijkomende coronamaatregelen in Oost-Vlaanderen?

15 november 2021 18:30 Gouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauter wil nog geen extra coronamaatregelen invoeren voor het Overlegcomité dat woensdag samenkomt. Maar als eventuele maatregelen van het Overlegcomité niet volstaan om de toename van het aantal besmettingen te verminderen, kan de gouverneur beslissen om bijkomende maatregelen te nemen.

VDB overweegt dan toch verplichte vaccinatie

15 november 2021 18:00 Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is alsnog een voorstander geworden van een verplichte vaccinatie voor iedereen in België. Dat onthulde de minister bij VTM Nieuws. Dat is opmerkelijk aangezien hij dat idee eerder al zelf van de tafel veegde.