Tagtik

"Aantal openingen voor vorming regering"

07 juni 2020 06:30 Gisteren zat de superkern voor het eerst sinds de coronacrisis fysiek samen. Er werden een aantal steunmaatregelen goedgekeurd om de economie te stimuleren en de koopkracht van de meest kwetsbaren te verhogen. Natuurlijk hoort bij zo een bijeenkomst ook de nodige speculatie over de vorming van een nieuwe federale regering. De twee socialistische partijen houden namelijk achter de schermen al een tijdje gesprekken met andere partijvoorzitters. Die gesprekken zijn ondertussen afgerond. Er zijn enkele openingen, maar het gaat nog altijd traag, is de algemene teneur.

Hierover beslist de Nationale Veiligheidsraad vandaag

03 juni 2020 07:52 'Kunnen we weldra opnieuw op restaurant en op café, en vooral: hoe zal dat er gaan uitzien?' Dat is de hamvraag die de Vlaming vandaag bezighoudt aangezien de Nationale Veiligheidsraad vandaag opnieuw samenkomt om een nieuwe versoepeling van de coronamaatregelen te onderhandelen.

"Misschien moeten we hoofddoek verbieden tot 16 jaar"

31 mei 2020 09:00 De voorzitter van SP.A, Conner Rousseau, opteert om een hoefddoek te verbieden voor meisjes tot 16 jaar. Dat zegt hij in een interview met De Standaard. Op Twitter kwamen er echter al enkele verontwaardigde reacties. "Wie mij kent, weet dat vrijheid vooropstaat.", reageert Rousseau nu.