Tagtik

Vader Kompany: beelden Leopold II horen thuis in museum

20 juni 2020 08:46 De vader van topvoetballer Vincent Kompany, Pierry Kompany, vindt dat de beelden van koning Leopold II thuis horen in een museum. Bovendien moet volgens hem de overheid en koning Filip hun excuses aanbieden voor het koloniale verleden. Dat zegt de burgemeester van de Brusselse gemeente Ganshoren in een interview. “Als de staat zich verontschuldigt, zou dat al veel zijn. Maar als de koninklijke familie dat ook zou doen, zou dat des te groter worden.", zegt Kompany.

"Open Vld wordt niet vervangen door SP.A in Vlaamse regering"

13 juni 2020 06:30 Er ligt geen scenario klaar om Open Vld te vervangen door SP.A in de Vlaamse regering. Dat zegt minister-president Jan Jambon. Er klinken stemmen om de liberalen te vervangen, omdat ze zouden dwarsliggen over een aantal zaken. Gisteren nog kwam er een demarche van Open Vld-minister bart somers inzake de praktijktesten. Hij had een persbericht uitgestuurd waarin hij lokale besturen aanmoedigde om praktijktests te organiseren. 

"Aantal openingen voor vorming regering"

07 juni 2020 06:30 Gisteren zat de superkern voor het eerst sinds de coronacrisis fysiek samen. Er werden een aantal steunmaatregelen goedgekeurd om de economie te stimuleren en de koopkracht van de meest kwetsbaren te verhogen. Natuurlijk hoort bij zo een bijeenkomst ook de nodige speculatie over de vorming van een nieuwe federale regering. De twee socialistische partijen houden namelijk achter de schermen al een tijdje gesprekken met andere partijvoorzitters. Die gesprekken zijn ondertussen afgerond. Er zijn enkele openingen, maar het gaat nog altijd traag, is de algemene teneur.

Hierover beslist de Nationale Veiligheidsraad vandaag

03 juni 2020 07:52 'Kunnen we weldra opnieuw op restaurant en op café, en vooral: hoe zal dat er gaan uitzien?' Dat is de hamvraag die de Vlaming vandaag bezighoudt aangezien de Nationale Veiligheidsraad vandaag opnieuw samenkomt om een nieuwe versoepeling van de coronamaatregelen te onderhandelen.